fredag, januari 06, 2006

Lena Einhorns dokumentär om Jan Myrdal, som visades på SVT ikväll, var rolig, om än inte alltför djuplodande. Man kan undra vad som hade blivit av honom om han, som han ville, fått stanna kvar i sitt älskade USA vid 11 års ålder, och inte tvingats återvända hem till Sverige. Arne Ruth gjorde ett par intressanta poänger, både om "Myrdalståndpunkter" (tvångsmässigt på tvärs) och om hans betydelse som skönlitterär författare.

3 Comments:

Blogger Johan Lindahl said...

Jag gillade dokumentären, men hade gärna hört mer av de politiska resonemangen.

Det mest träffande var när Guillou pratade om hur Myrdal alltid har en gammal tysk i skjortärmen. Om det så är Wittfogel eller vem det nu är... alltid dessa märkliga historiska paraleller... alltid dessa tyskar!

9:24 em  
Blogger Johan said...

Så var det ju när vi träffade honom. Han visade oss gamla svenska sexualpolitiska tidskrifter och tyska kommunisttidningar, och pratade närmast oavbrutet om Wittfogel.

9:37 em  
Anonymous Anonym said...

Aah skulle gärna sett programmet, bor inte i Sverige. Alltid intressant att se hur det blodtörstiga svinet skildras. Varför skall han åka till Schweiz för att begå självmord för? När han kan ta en tripp till Phnom Penh och säga till vem som helst att han hjälpt Pol Pot. Stackaren klarar inte av att uthärda dålig mat, begår hellre självmord. Desperate (fat) House-cat.

3:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home